A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Зноб-Новгородської селищної ради

Про психологічну підтримку учасників освітнього процесу

Дата: 02.02.2023 13:23
Кількість переглядів: 22

В умовах російської воєнної агресії серед дітей та дорослих набувають поширення такі прояви порушення психічного здоров’я, як гострі емоційні розлади, реактивні стани, горе, переживання втрати близьких, дезорієнтація та панічні напади. З огляду на це, одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти в умовах воєнного стану є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, збереження та зміцнення їх ментального здоров’я. З метою забезпечення своєчасної психологічної підтримки учасників освітнього процесу, зменшення проявів травматизації серед здобувачів освіти Департаментом освіти і науки Сумської обласної адміністрації було видано наказ про впровадження та реалізацію проєкту «Завжди поруч».

Цей проєкт передбачає підвищення рівня обізнаності педагогів щодо психологічної травми, посттравматичних стресових розладів; формування у педагогів практичних навичок щодо надання здобувачам освіти допомоги в умовах війни; сприяння відновленню емоційної стабільності в стресовій ситуації, розвитку психологічної стійкості в дітей та дорослих.

Спеціалісти психологічної служби закладів освіти Зноб-Новгородської с/р також долучилися до участі у проєкті, щоб вчасно надати допомогу в оволодінні необхідними знаннями педагогам. За методичними рекомендаціями психологічної служби Департаменту освіти і науки, проєкт можно проводити дистанційно, але, враховуючи ситуацію з відключенням електроенергії, спеціалісти ПС громади здійснюють зустрічі як  в онлайн, так і офлайн  форматі.

Спеціалісти ПС дбають про те, щоб не тільки розширити знання педагогів, а й підтримати їх емоційно,  розважити. Крім того, кожен з педагогів має можливість здійснити запит щодо психологічної ситуації, з якої потребує консультації.  Обговорення – процес емоційний, тому зустрічі проходять пізнавально, захопливо. Завзяття педагогів у бажанні розвиватися, щоб підтримати дітей, заслуговує на повагу і подяку. Тож дякуємо вам, наші педагоги. Миру нам, терпіння і Перемоги.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора