A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Зноб-Новгородської селищної ради

Літо швидко відлетіло з першим помахом крил лелек

Дата: 02.09.2021 15:33
Кількість переглядів: 46

    1 вересня – День знань – особливе свято не лише для школярів, а й для вчителів та батьків. Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою день важко забути! Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі привітання та побажання – це все про одне із найважливіших шкільних свят.

    Але у 2021-2022 н.р. воно особливе через те, що пандемія внесла свої корективи й у шкільне життя. Та, незважаючи на це, спілкування не переривається, життя триває і заклади освіти радо відчиняють двері для галасливої дітвори.    У цей день шкільне подвір'я знову наповнюється веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат.

у Зноб-Новгородському опорному закладі ЗСО І-ІІІ ступенів цьогоріч два перших класи. Зі зворушливими словами привітання звернулися до першачків їхні перші вчительки А.Г.Сенченко та С.І.Кановець. Батьки першокласників засіяли голівки учнів зерном та вручили коровай. До привітань приєдналися голова селищної ради П.Гончаров, в.о.директора закладу Н.Павлюченко, спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ю.Митрофанова. Всі бажали здоров’я, наполегливості , натхнення і учням, і вчителям, і батькам.

Навіть лелеки завітали на свято аби привітати та поманити у далекі краї першачків і випускників. Адже перші вступають до країни Знань, а другі полетять у доросле життя.

 Свої двері відчинила і Журавська школа. Ранок був насиченим – хтось вмикає колонки для пісень, хтось перевіряє мікрофони, хтось зав'язує кульки. Звичне свято школи – багато гостей, усміхнені діти, веселі пісні і танці. У цьому році першокласників набирає Ольга Олегівна Бовтун.

Саме вона і готувала свято. Привітали щирими словами школярів директор НВК Микола Миколайович Чухно, староста Андрій Олексійович Овчаренко та начальник відділу освіти Михайло Дмитрович Андрущенко. Вони побажали усім натхнення, успіхів, благополуччя. Директор закладу вручив новим жителям шкільної родини подарунки, а першокласниця Валерія Кучерявенко віддячила піснею «Перший раз у перший клас».

У Зноб-Трубчевському НВК сонячні промені пробивалися крізь золотаве листя берез, а звуки музики зрання розливалися над селом. Саме так розпочався ранок першого вересня у цьому закладі. Свято зібрало всіх жителів села: дітей, вчителів, батьків і, навіть, односельчан, у яких рідні діти і онуки вже виросли, але вони прийшли порадіти за інших. І хоч першачків у цьому   році немає, свято вийшло не менше зворушливим. З.М.Муравйова, яка готувала програму, велику увагу приділила вихованню патріотизму у шкільному житті. Свято почали з підняття державного прапору, згадали про героїв, які поклали своє життя за мирне небо. Учні школи вітали всіх присутніх з початком нового навчального року. Разом з ними вітала й директорка закладу Ю.Євдокименко. До них на свято також завітали гості: староста села В.Мацуйова побажала здоров’я та наснаги й передала матеріальне привітання у конверті від М.Головача, директора сільськогосподарського товариства «Красний партизан». Зі словами привітань до всіх присутніх звернулася й методист відділу освіти, молоді та спорту Зноб-Новгородської селищної ради Т.Коновець. Вона відзначила, що шкільні роки – це чудова і незабутня пора для кожної людини. Це період зародження  таланту, терпіння, відповідальності — неодмінних складових успішного навчання і життя.

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора